nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Vitaliteit van biggen positief beïnvloeden

Vitaliteit van biggen positief beïnvloeden

19 juli 2021 Victor Theeuwes
Met name op bedrijven waar het aantal levend geboren biggen hoog is (bijv. 16 +), zien wij een toenemende behoefte aan vitale biggen. Logisch natuurlijk, omdat de kans op minder vitale biggen groter is bij tomen van 20 dan bij tomen van 14 biggen.

Het gericht inzetten van de juiste hoeveelheid zalmolie, die ook de beste verhouding aan omega 3- en 6-vetzuren bevat, biedt de mogelijkheid om hierin verbeteringen aan te brengen.

 

We hebben met een aantal klanten praktijkervaring opgedaan, waarbij we meermaals positief verrast werden door de resultaten ervan. We zagen positieve effecten na het starten, maar ook een terugval wanneer er gestopt werd en vervolgens weer opnieuw een positief resultaat wanneer er opnieuw gestart werd met het verstrekken van de juiste zalmolie. Dat is voor ons veelzeggend genoeg geweest om er op door te werken.

 

Het heeft geleid tot de ontwikkeling van Werpvoer VITAAL [820] voor bedrijven die graag hun vitaliteit van de biggen willen verbeteren en daarmee hun uitval verlagen. Het voer wordt bij inzet in de kraamstal gegeven. Het is bedrijfsafhankelijk of men het voert tot aan het werpen of tot enkele dagen na het werpen.

 

Indien u hier mee over wilt weten kunt u altijd contact opnemen met één van onze mensen.

Tags: vitaliteit biggen varkens Theeuwes Mengvoeders
" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "