nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Speentips !!!

Speentips !!!

10 april 2018 Karin Bekkers
Om de overgang van de melkperiode zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen hebben we voor u enkele tips op een rij gezet.
 • De lammeren dienen oud genoeg zijn om voldoende vast voer op te nemen. We streven naar een voeropname van 200 gram per lam per dag. Lammeren jonger dan 7 weken zijn te jong om voldoende vast voer op te nemen.
   
 • Naast een minimale leeftijd van 7 weken dient het minimale lichaamsgewicht van 13-14 kg bereikt te zijn. Een goede gezondheid van de dieren staat ten alle tijden voorop.
   
 • Om de voeropname te bevorderen kan het verlagen van de melktemperatuur uitkomst bieden. Het verdunnen van de melkpoederconcentratie raden wij af, dit zorgt vaak voor een hogere melkopname en nattere hokken.
   
 • Verleng de slangen rondom uw drinkautomaat waardoor lammeren meer moeite moeten doen om melk binnen te krijgen. Een extra hoogteverschil tussen de speen en de automaat zorgt tevens voor weerstand waardoor minder gemakkelijk melk opgenomen wordt. Door minder spenen per hok te plaatsen krijgen de lammeren ook meer concurrentie en zullen ze sneller krachtvoer op gaan nemen.
   
 • Zorg voor zo min mogelijk stress rondom spenen bij uw lammeren. Verplaatsen van dieren dient pas te gebeuren nadat de lammeren minimaal twee weken gespeend zijn.
   
 • Theeuwes heeft een uitgebreid assortiment aan lammerenvoeders. Diverse voeders zijn samengesteld waarbij een smakelijke structuurbron gewenst is. Qua structuurbron is gehakseld stro de beste optie. Hooi kan wisselen in voederwaarde en kan een te hoog suikergehalte bevatten. Voor bedrijven met lammeren op roosters of beperkte vreetplekken is er de mogelijkheid om lammerenbrok te voeren waar geen structuurbron bij nodig is (code 38960 Opfokbrok Totaal).
Tags: spenen geiten lammeren
" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "