nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Snijmais kwaliteit bijsturen met [1549] Ru Melkbiscuit.

Snijmais kwaliteit bijsturen met [1549] Ru Melkbiscuit.

16 december 2018 Wilbert Smulders
De snijmaïs van 2018 heeft gemiddeld een (veel) lager zetmeelwaarde, meer ruwe celstof en een lagere VEM dan voorgaande jaren. Daarnaast is de smakelijkheid ook een aandachtspunt en is de bestendigheid van het zetmeel hoger.

Om dit tekort aan te vullen zijn er diverse producten op de markt, zoals MKS, CCM, etc. Het bijvoeren van maïsmeel is ook een mogelijkheid om het zetmeelniveau in het rantsoen te verhogen. Echter uit ervaring blijkt, dat deze oplossing een onvoldoende resultaat geeft wat betreft de snelheid van het rantsoen.  Speciaal hiervoor heeft Theeuwes  Melkbiscuit (code 1549) ontwikkeld. Melkbiscuit is een mengsel van verschillende 100% granen die in de expander worden ontsloten. De ontsluitingsgraad van het zetmeel is hiermee 2.5 x hoger dan bij het voeren van meel! Uw voorlichter heeft hier laboratorium uitslagen van. Hierdoor is het zetmeel direct in de pens beschikbaar. Het expanderen kun je enigszins vergelijken met  het maken van popcorn. Onze adviseurs kunnen u hier veel meer over vertellen.

Tags: Snijmais melkbiscuit Theeuwes Rundvee
" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "