nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Silo’s leegvoeren om kwaliteit van voeders te waarborgen

Silo’s leegvoeren om kwaliteit van voeders te waarborgen

9 juni 2020 Victor Theeuwes
Het is weer voorjaar en dat betekent warme dagen in combinatie met koude nachten. De kans op condens in uw silo is hierdoor groot. Het aanwezige vocht vergroot de kans op schimmelgroei in uw silo. Hierdoor kunnen mycotoxinen ontstaan en tevens zorgt condens ervoor dat de smakelijkheid van de voeders verloren gaat.

Het is erg belangrijk om uw silo’s regelmatig leeg te laten komen. Wanneer een silo nooit helemaal leeg komt blijven er resten achter, welke mogelijk kunnen gaan schimmelen. Hierboven ziet u hoe silo’s leeg stromen. De hoeken onderin blijven tot het laatst zitten.

 

Onlangs maakten we mee dat 4 jaar geleden maïs in een silo gelost is en daarna alleen maar compleet voer. Nu 4 jaar later, wanneer de silo écht leeg moest komen, kwam er alsnog maïs uit deze silo!

 

Om het leeg komen van de silo samen met u goed in het oog te houden, hebben wij speciale ‘silo leeg’ stickers ontworpen. Onze chauffeur plakt deze op de ontluchtingsbuis / lospijp wanneer de silo leeg is geweest. Met een stift markeert hij de maand en het jaartal waarin uw silo leeggekomen is. Op deze manier heeft iedereen gemakkelijk inzicht in wanneer de silo voor het laatst leeg is geweest. Probeer er zorg voor te dragen dat silo’s minimaal 4 keer per jaar leegkomen en bij voorkeur een keer extra in de zomerperiode.

 

Tevens bieden wij als extra service de mogelijkheid om gratis een Silo-Treet bij uw voeders te bestellen. Wij adviseren om een Silo-Treet toe te passen wanneer de silo ver vol zit. Bovenin de silo zit vaak het meeste aanslag omdat silo’s niet altijd volledig vol komen. De schimmelremmer moet dus vooral daar zijn werk doen. Vieze bulkslangen kunnen ook een besmettingsgevaar vormen, zorg daarom voor een losplaats die schoon en makkelijk bereikbaar is.

" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "