nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Introductie Guido Dirven

Introductie Guido Dirven

1 oktober 2020 Guido Dirven
Mijn naam is Guido Dirven, 27 jaar, geboren en getogen in Ulicoten op steenworp afstand van de fabriek van Theeuwes. Ik ben de derde in een gezin van 4 kinderen, mijn beide ouders zijn praktiserend dierenarts.

Thuis hebben wij naast de dierenartsenpraktijk een hobbyboerderij, waar wij kippen, koeien, paarden, schapen, varkens én geiten houden. Zodoende ben ik opgegroeid met dieren en heb ik altijd al passie gehad voor het houden en verzorgen van vee.

 

Als bijbaan ben ik werkzaam geweest op verschillende landbouwbedrijven bij ons in de omgeving. De HAS te ’s-Hertogenbosch was voor mij daarom een voor de handliggende vervolg opleiding. Hier heb ik de opleiding veehouderij afgerond. De focus binnen deze opleiding lag met name op het gebied van diergezondheid, dierwelzijn en voeding. Ik wilde mezelf na de HAS graag meer verdiepen in de voeding van de herkauwer.  Daarom heb ik besloten om een studie diervoeding voor herkauwers te volgen aan een landbouwuniversiteit in Engeland. Deze interessante studie had betrekking op de wetenschap en technologie die verband houden met spijsvertering, metabolisme, groei en lactatie. Deze zaken zijn essentieel om de efficiëntie en de winstgevendheid van productiesystemen voor herkauwers te verhogen. Mijn enthousiasme in combinatie met de opgedane kennis uit mijn studies en werkervaring wil ik graag gebruiken om zo samen de dierprestaties te optimaliseren.

" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "