nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Gezuiverde melasse van Theeuwes

Gezuiverde melasse van Theeuwes

10 december 2019 Joep van Eeten
Nieuw in ons assortiment hebben we gezuiverde melasse opgenomen. Dit is al zijnde proef begonnen als tegenhanger van de snoepsiroop. Omdat de reacties zo positief zijn hebben we besloten enkel door te gaan met de gezuiverde melasse.

De (nog) bestendige snijmaïskuilen, in combinatie met de over het algemeen vrij lage suiker gehaltes en graskuilen vraagt om een aanvulling van suikers/snelheid. Het suiker kunnen we op verschillende manieren aanbieden: Dit kan via de krachtvoeders maar ook kan er voor gekozen worden om dit los toe te voegen met Gezuiverde melasse van Theeuwes. Afhankelijk van de bedrijfsspecifieke situatie kan er bepaald worden wat voor u het beste is. Voor exacte toepassing of mogelijkheden mag er altijd contact worden opgenomen.

 

Voordelen van deze melasse:

  • Ook in de wintermaanden zijn de loopeigenschappen van Gezuiverde melasse goed. Dit in tegenstelling tot die van snoepsiroop. Dit wordt wat dik en heeft dan een grotere kans op uitzakken waardoor die slecht uit het vat loopt.
  • Gezuiverde melasse is vloeibaarder / dunner, homogener, zakt ook niet uit en heeft een constante aangename smaak en geur.
  • Belangrijk nutritioneel voordeel van Gezuiverde melasse is dat o.a. de kali uit dit product verwijderd is. Hierdoor is het heel goed geschikt voor droge koeien.
  • Het product heeft een vergelijkbare suiker waarde

Gezuiverde melasse is per IBC te bestellen bij ons.

" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "