nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Agractie 1 oktober 2019 Agractie 1 oktober 2019 Agractie 1 oktober 2019

Agractie 1 oktober 2019

3 oktober 2019 Victor Theeuwes
Op 1 oktober heeft in Nederland de dag van de boeren plaatsgevonden! En wat was het een geslaagde dag. De enorme saamhorigheid en eensgezindheid van alle boeren uit verschillende sectoren was bewonderenswaardig om te zien! Met verschillende medewerkers waren wij deelgenoot aan de demonstratie. Zaken die veel te lang onderbelicht zijn gebleven werden door verschillende sprekers goed aan gehaald. Voor als u er niet bij was:
  • Als agrarische sector zijn we de enige die CO2 en Stikstof op laten nemen door gewassen en deze vervolgens te veredelen in melk, vlees en eieren. Deze worden inderdaad veelal geëxporteerd. Hiermee ruimen we CO2 en Stikstof op welke door BV Nederland (te veel) geproduceerd wordt.
     
  • Meer dan 90% van de Nederlandse burgers heeft veel respect voor onze boeren, hoe hard zij werken, de wijze waarop zij lekker nuchter in het leven staan en hoe zij voor hun dieren dag en nacht klaar staan. Zoals Henk Bleker aangaf is het slechts een heel klein deel van de Haagse politiek die hier een andere kijk op heeft. Maar deze mensen hebben toegang tot (veelal Links georiënteerde) journalisten wat er voor zorgt dat er een onevenwichtig beeld wordt neergezet. ‘Dit moet veranderen!’ ; zo maakte oud landbouwminister Henk Bleker duidelijk.
     
  • De agrarische sector heeft reeds bijna 70% Stikstof reductie bewerkstelligd. Er is geen sector welke dat mogelijk heeft gemaakt! Sieta Keimpema zette onder andere uiteen dat er slechts 10 super grote bedrijven zijn welke verantwoordelijk zijn voor uitstoot van schadelijke gassen. ‘Die moeten reduceren en niet weer de Boer!’

Dit zijn slechts een paar belangrijke punten. Het belangrijkste is eigenlijk dat we ons als agrarische sector gesteund gevoeld hebben door de burgers. Het file-record, heeft ook niemand er van weer houden om de Boeren te steunen om op te komen voor wat al veel te lang onder belicht gebleven is! #BOERENTROTS #TROTSOPDEBOEREN

Tags: #BOERENTROTS #TROTSOPDEBOEREN
" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "