nl

Molenstraat 10, 5113 GG Ulicoten

Mijn Theeuwes
Aanhoudende droogte

Aanhoudende droogte

1 augustus 2018 Wilbert Smulders
Door de aanhoudende droogte neemt de gewasgroei af. Daarnaast is het risico aanwezig dat de bestuiving van de maïs matig tot slecht is. Dit heeft als gevolg dat de zetmeelvorming flink achter zal blijven. Ons advies is dan ook om dit gewas tijdig te oogsten, zeker als het gewas flink gaat verdorren. Wacht dan niet tot het gewas geheel is afgestorven, omdat de kans op een goede conservering dan kleiner is.

Snijmais

Indien de snijmaïs tijdig geoogst wordt is ons advies om op deze percelen gras in te zaaien. Hierdoor kan er toch nog extra ruwvoer gewonnen worden van deze percelen.

 

Grasland

Ook het grasland heeft flink te lijden onder de droogte. Grasland heeft de eigenschap dat deze na een droogteperiode redelijk goed kan herstellen. Als er weer regen komt kan het enkele weken duren, voordat u kunt zien hoe uw percelen herstellen. Echter de onkruiddruk van met name kweek kan wel erg toenemen omdat deze beter tegen de droogte kan. Belangrijk is om op dat moment uw percelen te beoordelen en te kijken of deze vernieuwd moeten worden of niet.

Tags: aanhoudende droogte snijmais grasland rundvee geiten grond
" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "