Bestel eenvoudig
via internet uw voer
Voer bestellen
 
CCferM van Theeuwes, maïs van eigen bodem
Lever uw akkerbouwproducten (granen en mais) aan Theeuwes Mengvoeders
Theeuwes leverancier van mengvoeders van topkwaliteit. Een gezond familiebedrijf.
Heeft u een huisdier, breng dan eens een bezoek aan Theeuwes Dierenspeciaalzaak.
Het beste voer voor uw biggen, zeugen en vleesvarkens.
Gezond en smakelijk voer voor het beste rendement van uw rundvee.
Uitgebalanceerd voer voor opfokgeiten en melkgeiten.
Lange traditie in voer voor pluimvee met toepassing van CCferM.
 
Bedrijfsinfo

Geschiedenis

Voer & Advies
Mengvoeder fabriek

Eigen vervoer


Molenstraat 10
5113 GG Ulicoten
[T] 0(031)13 - 519 96 51
[F] 0(031)13 - 519 94 49Van dorpsmulder tot modern mengvoerbedrijf

Geschiedenis Theeuwes Mengvoeders


De geschiedenis van Theeuwes in Ulicoten begint in 1917. In dat jaar neemt Jan Theeuwes, molenaar te Baarle-Nassau, de windgraanmolen met zuiggasmotor aan de Molenbaan over van Jef Meeuwesen. Door de aankoop van de Ulicotense molen krijgt de zoon van Jan Theeuwes, Bart, de mogelijkheid zelf molenaar te worden. Die pakt de zaken grondig aan. Hij bouwt een woning bij de molen en vervangt de zuiggasmotor door een ruwoliemotor van 25 PK. In 1937 is de maalderij dusdanig gegroeid dat de eerste vrachtwagen wordt aangekocht.

In 1949 neemt zoon Jos het bedrijf over. Een paar jaar daarna doen de mengvoeders hun intrede en zien steeds meer boeren de voordelen van deze voeders. Jos legt zich toe op de productie van mengvoeders en past zijn bedrijf daarop aan. De oude maalinrichting wordt vervangen door een hamerslagmolen en er verschijnen nieuwe opslagsilo's. Voor het persen van het mengvoer schaft hij een pers aan met een capaciteit van 750 kilo per uur.

Als Jos in 1977 op 55-jarige leeftijd plotseling overlijdt, staat zijn vrouw Adriaantje er met de kinderen alleen voor. Onder haar leiding worden de plannen van Jos verder uitgevoerd. Er verschijnt een nieuwe fabriek en de opslagcapaciteit wordt uitgebreid. In 1983 produceert het bedrijf al 35.000 ton mengvoer.

In de jaren '80 komen de drie zonen, Christ, Pieter en Henk, in het bedrijf. Dan begint de tijd van overnames van andere mengvoerbedrijven. Met de aankoop van Keustermans in Baarle-Hertog en de firma Verheijen te Weelde krijgt het bedrijf toegang tot de Belgische markt. Later volgt de samenwerking met Moonen te Poppel waardoor het merendeel van de omzet in België gerealiseerd wordt. Om centraal te kunnen produceren wordt in 1991 een nieuwe fabriek gebouwd, met een capaciteit van 111.000 ton. Tot op de dag van vandaag wordt deze fabriek steeds aan de eisen van de moderne tijd aangepast.

Dankzij het molenaarsgeslacht Theeuwes is de dorpsmolen van Ulicoten uitgegroeid tot een modern mengvoerbedrijf.